fbpx

De 3 nieuwste technologieën om op te focussen

12 jul 2019 | Internet

In dit artikel ga ik nieuwe technologieën behandelen waar de markt duidelijk een stijgende lijn laat zien. Het zijn interessante markten om je op te focussen omdat er nog weinig concurrentie in is. Wil jij de markt voor zijn? Lees dan dit artikel en ga aan de slag!

 

Slimme speakers Google home, Amazon Echo en Apple HomePod

Na de lancering van de slimme speakers ontplofte de markt. Wat eerder al bekend was op de mobiel werd geïntegreerd in een speaker, superhandig met het koken natuurlijk! Iedereen die zich heeft verdiept in de slimme speakers ontdekt al snel dat het toch (nog) niet zo praktisch is als er soms wordt voorgedaan.

Google Home is sinds 24 oktober 2018 in het Nederland verkrijgbaar. Ondertussen hebben wij flink lopen testen met de Google Home, de andere slimme speakers vallen voorlopig nog buiten beoordeling omdat wij bij Webmotief toch wel een tikkeltje meer fan van Google zijn. Een van de leukste ontdekkingen waren de samenwerkingen met andere bedrijven. Zo kun je de Philips Hue lampen aanschaffen, bij de totale bundel zit ook een Google Home Mini, dit is echt een aanrader. De lampen kun je via je stem aan en uit zetten, dit wordt ondertussen uitvoerig gebruikt. Verder zijn er slimme stofzuigers, slimme gordijnen en noem maar op.

Wij denken dat er in de toekomst nog veel meer slimme apparatuur op de markt komt, het is dus zeker een aanrader om in deze markt te stappen want wie wilt zijn totale huishouden nou niet zo makkelijk mogelijk?

 slimme speaker

Smart sporten

Er zijn enorm veel ontwikkelingen op het gebied van sport, het kan namelijk nog veel digitaler. Wanneer je tegenwoordig een gemiddelde sportschool binnenstapt zul je zien dat er al veel wordt gedaan met persoonlijke profielen of digitale schermen. Wanneer je op een fiets stapt in de sportschool kun je al virtueel een ritje door Frankrijk maken.

Fit20 is hier ook een leuk voorbeeld van, ik heb onlangs een presentatie mogen bijwonen van Fit20 en zag de totale digitale profielen die werden gecreëerd. Op elk apparaat valt zo’n beetje alles af te lezen. Denk hierbij aan bewegingssnelheid maar ook aan iets makkelijks als de gewichten waar je elke week weer mee traint. Dit is een markt die wij als mensen in de toekomst nog veel vaker gaan bewandelen. Puur omdat mensen steeds minder bewegen en dat willen compenseren door te sporten.

Spreekt de sport je aan en wil je iets nieuws gaan ontwikkelen raad ik zeker de sport business aan. Er valt veel te ontwikkelen via zowel software als hardware. De kleinere sporten zijn vaak nog erg achtergesteld in het technische traject.

 

VR & AR

Een tijdje geleden heeft Google het heel even geprobeerd om de Google Glass erdoor te krijgen. Overal kwam dit op het nieuws maar er was nog te weinig animo voor, wat doe je in zo’n geval? Juist, je gaat achter de schermen rustig door want er komt een tijd dat de wereld op zijn kop gaat staan van dit idee.

Waar de VR-bril in het begin puur in de gaming werd toegepast is het tegenwoordig niet meer weg te denken uit de woningmarkt. Tegenwoordig kun je virtueel al in je eigen huis staan om het nieuwe interieur te zien. Ook steeds meer kantoren gebruiken de bril om samen te vergaderen in een virtuele ruimte.

Augmented Reality is een ander focuspunt. Vrij vertaald is dit ook wel toegevoegde realiteit. Wanneer jij de camera van je mobiel of tablet ergens op richt zie je ondertussen elementen in je scherm verschijnen die er niet echt staan. Denk aan het veel gespeelde spelletje Pokémon Go.

AR kan in de toekomst handig zijn in vele aspecten. Een van de toepassingen zou kunnen zijn dat jij je camera ergens op richt en er wordt jou precies verteld hoe jij dat gaat repareren.

Wij verwachten dat er in de toekomst nog veel meer slimme toepassingen komen voor onder andere de VR-bril. Het is een interessante markt om op te focussen omdat er nog zoveel markten open vallen te breken met bijvoorbeeld een VR-bril.

8th Wall’s nieuwe mobiele AR-development platform