fbpx

5 tips om een goede blog te schrijven

10 feb 2019 | Internet

Een blog bijhouden is trending. Om een goede blog te kunnen schrijven is het handig om de basisbegrippen van HTML te begrijpen zodat je beter kunt scoren in de zoekmachines. Daarnaast zullen wij ook handige tips geven om je blog in te richten. In dit artikel gaan wij in op de vraag: hoe schrijf ik een goede blog?

Gebruik van afbeeldingen

Het gebruik van afbeeldingen in je blog zijn van belang, het geeft een bezoeker de gelegenheid om even naar iets anders dan tekst te kijken. Soms zegt een afbeelding meer dan 1000 woorden. Wanneer je gebruik maakt van afbeeldingen zorg er dan wel voor dat de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn. Probeer het bestand dus zo klein mogelijk te houden. Er bestaan verschillende tools om de bestandsgrootte van afbeeldingen te verkleinen. Zelf maken wij vaak gebruik van een online tool als imagesmaller. Naast de bestandsoptimalisatie moet er ook gedacht worden aan de alt-tag en de titel van de afbeelding. Zorg dat dezelfde titel en alt-tag maar een keer per pagina gebruikt wordt. Geef de hoofdafbeelding dezelfde titel en alt-tag als het woord waarmee je wilt scoren in de zoekmachines.

Dikgedrukte woorden

De zoekmachines lijken tegenwoordig aandacht aan een dikgedrukt woord te geven. Zorg ervoor dat er niet meer dan een of twee woorden dikgedrukt staan. Dit houdt t zowel voor bezoekers als voor zoekmachines overzichtelijk. Wanneer een dikgedrukt woord te veel wordt gebruikt kan het als spam gezien worden.

 Handmatig woorden dikgedrukt maken? Gebruik <b>hier de tekst</b> tags.

Titels

Elke pagina moet een hoofdtitel hebben, dit moet een h1 (<h1></h1>) zijn. Daarna komen de h2 en h3 titels, deze mogen vaker per pagina gebruikt worden. Er moet een logische volgorde in de titels zitten. Het gebruik van een h3 na een h1 is niet logisch.

Interne en externe links

In een artikel kun je linken naar andere pagina’s van je website. Zoekmachines kijken naar je interne links, wanneer dit is toegepast zul je hoger scoren. Ook de links naar andere websites tellen mee. Zorg ervoor dat de links naar andere websites een rel=”nofollow” hebben. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Google de link niet volgt naar die andere website.

Zoekwoorddichtheid

De zoekwoorddichtheid is misschien wel het belangrijkste element in je blog. Wanneer je wilt scoren op een bepaalde titel is het belangrijk om de titel vaker in de tekst terug te laten komen. Doe dit niet te vaak, anders kan het als spam gezien worden. Wanneer je een maximaal van 3% in een blog aanhoudt zit het goed.